Har du vorti jålete?

Etter å ha drivi i denna bransjen her i over fire år, så æ’re rart mæ re- du bli påvirka. Der har skjedd mye sida fyste innlegga kom, både med omgivelsene, folket og ikke minst sjølveste frua- altså meg sjøl. Det har vori mye moro, mye tullprat og slarv. Je tru je ha endevent hele bygda, både når det gjeld ting å skrive om og ting å ta bilde tå. I starten var det bygda som var i fokus, men i det seinere så har je dreid fokuset mer på meg sjøl. Je siterer andre inspirasjonskilder når je si at det har vori ei reise, ja nesten som ei Amerikareise.

Je har begynt å bry meg om viktige ting som andre gjør, som å ta bilde ta seg sjøl foran alt med speil. Før gjorde je det bære på tull, men nå gjør je dæ i fullt alvor. En anna ting je har begynt mæ æ å ta bilde tå meg sjøl med ryggen tel.  Dæ æ for at folk ikke ska sjå at je ikke har sminka meg.  Ja, for dæ og har je vorti opptatt tå. For når du æ så mye på sosiale medier, er det viktig mæ glød og livsgnist. Roser i kinna æ instavennlig og roser i kinna får je når je flyg innpå kjøla, enten på ski ell på beina.

Men i denna bransjen nytte det ikke å bære væra pen, du må ha noe å komma med og. Så å æ’re du tæk mæ deg ått bordet? Je sjøl synes dæ æ artig med folk som kan praktisk arbe. Hvis du kan bidra med noe anna enn dumme smil og pen hårsveis, så snakke vi.  Nå som vi æ inni den mest krevende perioden på året hvor alt skal perfeksjoneres og dokumenteres, så ska je gi mitt bidrag i form av husmorstriks. For dæ æ på tide at vi tæk en steg attende, og hente fram at  kunnskapen fra husmorskula. Dæ æ så instavennlig,  ja mer interessant enn både sminking og polerte puppedamer. Je hadde en seanse her om dagen, nedi bakstrommet. Med godt lys, nøye planlagt antrekk og bra kameravinkler så vart kjevling tå lefse dokumentert. Flaks da, at je hadde vori ått frisørdama på formiddagen,  så håret var nyfarga under skautet. Folk har lagt merke tel at je har begynt å lakke neglan.  Ja, dæ æ bransjen, si je! Dæ æ så press og fokus på utseende.  Egentlig så æ’re fordi med neglelakk så synes ikke møkka så godt.  For du veit, når’n driv mæ praktisk arbe, æ’re fort gjort å bli møkkete på fingra!

Han får kjørt seg nå, neglelakken, når grønnsåpa og salmiakken ska tel pers. Ja, for du vaske vel rundt tel jul? Ikke dæ.. jo, akkurat dæ gjør je. Et tips æ å ikke bruke såmmå skautet på alle bildan, dæ såmmå gjeld forkle. Også hugs på å ha litt glød i kinna, men dæ kjem kanskje naturlig mens du træle med langkosten.

Dæ æ bære å bryte seg på, og levere bygdekoslig førjulsstemning. Det ser kanskje lettvint ut, men du ska veta at det ligg mye arbe og kunnskap bak glansbildan. Dæ som er det vanskeligste, æ å få neglelakken perfekt – for det va ikke pensum på husmorskula…