Ute og flyg att..

Dæ æ helt gratis å flyge oppatt fra Vingnes Du veit når sola kjem fram og det bli varmt i været, da kræk vi fram att som fluggua. Vi strække på vingan og begynne så smått å surre. Du merkere’ re på trafikken nedved Bygdahuset. Dæ bli en del bilkjøring når bygdas utvalgte ska på årsmøter. Ja, for dæ æ ikke bære ett- samtlige har flere verv i ulike foreninger. Etter to år veksle vi inn kasserer og sekretær mot styremedlem og nestleder. Helselaget bytte mæ Bygdahuset og Bygdahuset bytte mæ idrettslaget. Grendeutvalget veksler inn dæ som bli att. Slik går det rundt år etter år. En anna ting som kræk fram att i varmen æ julepynten som har vori dekt med snø helt tel nå. Den står seg godt enda, iallfall tel 17.mai- pussen.

Ja, blir det bært i år da tru? Sammenligna mæ i fjor så æ vi godt i rute. Blåveisen æ ei viku før ute i år, kvitveisen og. Vi ser framover nå, samtidig tæk vi høyde for et snøfall ell to tel. Dæ æ fristanes å skifte ut piggdækka med sommerhjul, for da går det an å kjøre mæ flat pedal over kjølen og ned bakkan uten å bremse. Noen gjør dæ på vinteren og, med varierende hell. Flaks at dæ ha vori høge brøytekanter, men noen stand har døm brøtt for bredt- ja dæ æ derfor folk kjøre tå veigen. Døm kjem for langt utpå også tæk det tak, ja dæ æ slik dæ æ- dæ har lite med fart og føre å gjøra! Dæ æ mesta uflaks..

Vårtegn finn vi i grøftekanten, og rett som dæ æ kan du sjå ei lyshåra frue med baken i været nedi grøfta. Enten æ’re en blomme ta ett eller anna slag hu ser, ell så æ’re tomgods. Uansett- frua æ på jobb og må dokumentere og laga innhold. Innholdsproduksjon æ utfordrende på denna tida på året, for snøen ligg fortsatt i sti og skog. Så da må hu enten flyge etter veigen ell på ski. Dæ bli mye SPAM. Skitupper og staver, fjelltopper og skilt- sjølvsagt mæ et blidt åsyn og roser i kjakan. Virkeligheten er ikke fullt så perfekt. For bildan viser ikke alle glæpptaka, klabbinga – heller ikke all kjeftsmellinga!

På beina bli det mye instaintervaller. Lette drag mellom blåveis, bar asfalt og noe gammalt. Etter vinteren æ’re mye å sjå over.  Har bygda stått seg igjennom vinteren- er det noe forandringer å sjå? Dæ æ viktig å dokumentere.

Klart dæ kan bli litt mye for enkelte.. Folk begynne å lure på om frua æ helt vel bevart som driv å trimme støtt. Dæ æ ikke badesesongen som æ motivasjonen,  hvis folk spekulere ti dæ. Badesesongen æ ganske stutt i Saksumdal. Et par-tre dupp i Kinnshaugen, dæ tåle vi uavhengig av sommerkroppen. Ikke har hu tenkt å bli slik treningsinfluencer hell, men rekreasjon i en pen motbakke æ mye bære enn både sofa og treningssenter, også handle dæ om å beholde fotfeste. Dæ æ helt gratis å flyge oppatt I frå Vingnes, og legg du turen tel eftasrushet får du både kudos og tuting. For folk heia, og glise og riste på huggu. Men dæ æ bra at folk ser, for imaget sin del, for frua har tatt på seg att verv I Helselaget. Så da si’re seg sjøl, hvis en ska væra troverdig…

Fortsatt bra skiføre innpå Rukkjøl’n