Instakrise

Spåtind I tåka Dæ æ påskeferie. Folk har skrudd over på feriemodus og funni fram påskeegget. For oss som lever livet gjennom sosiale medier, går vi ei travel uke i møte. Innhold må produserers på flere plattformer- ja dæ nytte ikke å ligga bakpå.

Den som æ litt oppdatert, har kanskje fått med seg at dæ som gjeld nå om dagen æ graviditet og baby, sjukdom ell ny kjærlighet. Ellers så går det i det vandte, utsikt og interiør ispedd pene, tilfeldige positurer ta kvinnfolk som ikke vil vise seg fram. Dæ æ ikke lett å finna på så mye nytt.

Her er det lite nytt å melde, ingen graviditet ell fødsel- sjøl om læmminga nærme seg for døm som har sau.
Folk spør ikke lenger å je ska i påska, for døm veit at je ska væra heme og ta bilde ta meg sjøl mens je går på ski ell baka. Kanskje æ je på en topp ell inni en skog. Je jug når je si at dæ ikke æ noe nytt, for je har gjort instaleksa mi. Mæ nye ski, solbriller og nyfrisert hår så æ je absolutt klar for instapåske.

Dæ bli ski og skog, fjell og sol- dæ æ jo det mest optimale.  Allerede fyste topptur gikk je på ei instakrise! Alle som har vori på Spåtind veit at dæ æ pen utsikt. Palmelørdagen såg dæ fryktelig lovende ut mæ blå himmel og sol bak sky, helt tel bilen var parkert og je sto midt i en motbakke og kasta jakka. Vips så kom tåka sigende og mæ den kom snøværet.

Dæ nytta ikke å snu, for æ’n på jobb så må’n fullføre. I snø og tåke sikta je meg oppover fjellet fra staur tel staur. Og her må je komma mæ et tips- ta bilde tå deg sjøl og send ått folk så døm veit  hen du æ hvis det skulle skje noe! Dæ vart ikke mye pene bilder oppå toppen ta utsikta, det fikk hølde med et ett ta meg sjøl med vind i håret. Heldigvis hadde je eti, så je var blid og ved godt mot. Je har da vori der før i klarvær og sol så je veit åssen dæ ser ut oppå der. Je ska si deg dæ at den beste utsikta på den turen va å sjå att bilen på parkeringsplassen nedi Huggulia. Je redda innatt instakrisa mæ å ta bilde ta meg sjøl lettere henslengt i bilen, mæ briller og roser I kinna.

Heldigvis æ dæ mange dager å ta tå enda,  så dæ æ ikke for seint å skapa gyldne øyeblikk.. Fordelen mæ å bo på bygda æ at dæ æ instavennlig i seg sjøl. Så når je spenne på meg fjellskia og går over jordet for å finna gåsunger, kan je høre alle gispa.. Åååå, så koselig å ha ekte gåsunger!

Ja, alt du ser på Instagram æ ekte, ihvertfall dæ i frå Saksumdal’n.. Hvis du ser bortifra den nye hårfargen min da..

God instapåske!!🐣