Trendy å væra svett under arma

Når postadressa tilsier at vi er bosatt litt utafor gågata, er vi høggende avhengig av å få input fra verda på andre måter. Derfor er frua ekstra ivrig når det ligg et nytt blad i postkassa. Bladet leses fra perm til perm etter alle kunstens regler. Ja, det er ikke noe å skamme seg over å lesa sladreblad!

Bladet må læsas på en helt bestemt måte. Det må væra husfred og albuerom. Først blar frua fort igjennom for å sjå på bilder og overskrifter, ofte mens potetan koke.  Så må bladet få ligge litt til middagen er ferdig inntatt, og oppvasken tatt. Fase to i leseprosessen  krever djup konsentrasjon. Bildene studeres nøye, og alt med liten skrift leses flere gonger før frua fukter pekefingeren for å bla videre til neste side. Kongestoffet har første prioritet, derettter kjendiser. Slike stusselige historier fra virkeligheten om sjukdom og fedme- det får vente. Reisetips og tvprogram likeså.

Bilder av kjendiser på rød løper med nye kjærester pirrer nysgjerrigheten. Halvgamle kjerringer med trånge kjoler og unge kjærester. Pene folk, skuespillere og artister med dyre klær. Ja, detta er noe annet enn 2.dagsfesten på Bygdahuset. Det hadde forsåvidt gjort seg å få rulla ut en rød løper, og fått rigga opp noen fotografer. Så kunne vi rulla terningkast på antrekk, helst etter at vi har fått vrengt ta oss stilongsen under stakken. Det er nok varmt i utlandet etter som døm hæle å gå i kjoler som er så åpne i bringa nå på høsten.

Blikket fester seg på en kar i kvit dress. Skjorta er tilfeldig knept opp, litt nedpå.  Han er pen å sjå på- ja frua hadde ikke sagt nei takk ått denna.! Litt bustete i luggen, passe skjeggete og blått soveromsblikk.  Over bildet står det med stor skrift: Ny trend i Hollywood- Nå er det naturlig look som gjelder. Flere kjendiser mener det er unødigvendig å dusje- ja, vasking generelt..

Frua må sjå på bildet på nytt, akkurat ja- denna bustete luggen kjem tå at han ikke har dusja. Ja, hu ser det nå- håret er rett og slett fett. Omtrent slik det bli etter en dag med tømmerhøgging. Det er ikke engong kjemt bakover, men står til alle kanter. Den naturlige glansen kjem ta mangel på hårvask, ikke pleiende hårprodukter. Så den glinsende kroppen på bilde er rett og slett en svett kar som ikke ha dusja. Du ska væta re lufte..

Å væra svett under arma, er ikke noe ny trend. Alminnelig arbeidsfolk har vori svette før. Det hender ofte at vi dræg blusa over huggu, tulle håret i en topp og stramme skautet om mårran. For å æ vitsen med å bruke mye tid på vasking når en ska beinflyge innpå kjøla etter dyr eller stå med huggu i steikeos og fett? For ikke å glømme styret med å få unga på bussen til riktig tid, svetta pipler fram i panna i takt med kjøkkenklokka da. Heme er nå en ting, men når vi ska bort er det brukelig å væra ombytt og lufte godt.

Men dessa pene folka i bladet, går vel mest på stas, så da gjør det vel ingenting om døm har på seg penklær uten å dra over med vaskekluten. Døm vasker nok ikke klæa sine hell..

Tenna derimot, er kvite og fine, så tannpuss en nok prioritert. Hvis det ikke er kjøptenner- for det ska ikke forundre meg om gebiss også får en ny oppsving i motebildet.

 

Skåpmus

Det er fyst i vikua, og frua slit med abstinenser etter helga. Hu ruske i kjøkkenskapet, endevender knekkebrødpakker og makaroniasker uten å finne så mye som et kamferdrops. Hu ransaker videre nedover i skuffene, blar igjennom suppepåsar og buljongterninger. Rart det ikke kunne gått an å ha så mye som ei lita konjakkule? Det er ittno søtt å finne noen stand.
Nå skal det nevnes at frua har et solid lager med Dronnongsjokolade i bakstskuffen, men den må få bli urørt så ikke unga får nyss i gjømmestellet. Hun får liste seg innpå boden og sjå om det kanskje ligg att noe gamle julekaker..Dessa brone pinnan er gode når døm har fått liggi ei stund. Perlesukkeret blir hardt som stein, og kaka blir seig- ja nesten som karamell. Hu løfter forhåpningsfull på en kakeboks, men lyden av smuler som rasler i botten er ikke til å ta feil av. Nei, her har det vori godtesjuke folk før.
En rosinask står halvåpen. Frua stikk handa nedi. Rosinan har klistra seg sammen til en kladd midt nedi asken. Frua får lirka laus et par som hu sluker rått. Detta var omtrent som å eta heggebær, tenke frua i det all spyttet i kjeften går med for å få fordøyd dessa tørre rosinan.

Mandler, det må være tingen. For mandler kan stagge søthunger- ihvertfall som krokan. Krokanrull, dæ er godt det! Frua lukker auga og ser for seg den raude rullen med sjokolade blanda med krokan i det hu setter tenna i en harsk mandel. Spørs om dessa ligg att fra fjorårets kransekakebakst, for denna smakte ikke godt. Kunne gått ei plombe og, så hard som denna var.

I ukeblad har frua lest at frukt er en fin erstatning til godteri. Et triks er å putte druer i fryseren, ja det blir nesten som smågodt det. Surt og kaldt på en gong. Akkurat nå vil frua ha noe søtt, som smelte på tunga. Ingenting kan erstatte sjokolade uansett.

Sjokoladepulver det er tingen, både å møvle,og å blande ut med litt mjølk i en kopp. Så kan en eta med teskje, det samma med melis. Det er bare det at hvis en skal laga seg melis, så har det lett for å bli en alvorlig porsjon.For hvis en ikke er djup konsentrert når en har i vatn, blir det for tynt og plutselig har det gått en halvkilo før konsistensen er riktig.

I kampens hete har frua tatt seg en næva med puff, men jakten på gjenglømt godteri fortsetter. Oppi krydderskapet over komfyren dukker det opp noe bak pepperbøsser og sukkerkulør. Pent stablet bak en ask med te ligger det 4 mariekjeks og en smultring. Smulteringen er mjuk, så den er nok kjøpt på butikken for ikke så lenge sida. Jasså, det er derfor fruemannen driv oppi krydderskapet på kveldstid tenker frua..

Etter å ha romstert lenge nok, så er det bare å krype til korset. Det er ikke noe anna å gjøre enn å finne fram ei diger spiseskje, lirke opp lokket til nugattiboksen og la det stå tel.

PS! Husk å ta ei runde med tannkosten etterpå, så ikke ungan kjenner lufta når døm får nattaklem..