366

Ja, tenk dæ! 366 nye sjanser. 366 nye sjanser tel å gjøra akkurat det såmma. 366 nye middager, ja på grunn av skuddår blir det en ekstra i år. Je hørte på kongen i gårkveld. Han hadde klare tanker som alltid å vi bør tenkje og gjøra i året som kjem. Lett for han å si da, som har folk tel å handle og kokke. Altså jeg gjentar, 366 nye sjanser på å gjøre oppatt dæ såmmå som i fjor. Kongen fikk så skryt for å bruke gjentagelse som virkemiddel i tala si. I VG så trodde døm kanskje at han hadde lesi Jon Fosse. Men, du veit vi som har gått på skule borti by’n- vi kan da grunnleggende retoriske virkemidler.

Nå har det seg slik at sjarmøretappa, altså sjølveste juldagan og romjula gikk helt etter planen. Frua lagde ikke meddan anna enn julekvelden. Så vart det lefsemat resten. Helt tel i går, for da måtte høna fram- ihvertfall kalkunen. Frua har denna jula her lagt ned servicenivået, så folk har måtte ordne seg sjøl. Gode forbredelser med både medister og karbiser, samt fri tilgang på kald ribbe, sylte og plakatpizza, har letta betraktelig på kjøkkentjenesten. Det sommå har nivået på klæsvasken. Når du ikke æ ute på så mye, så kan en bruke oppatt både trøye og longs et par dager.. Men vi ska væra glad tel, at vi både har mat å eta, klær å vaske og hus å rydde. For vi ser folk på fjernsynet som ikke har dæ. Det bli messom i-landsproblemer lell, at vi må velga mellom ribbe ell roastbeef, og at vi klaga over at vi æ stinne i magan ta altfor mye konfekt. Sjøl juletreet har høldt seg både grønt og freskt med alle nålan inntakt. Vi må si sjarmøretappa har gitt pallplass denna jula. Utifra interessa på andre platformer, så skjønne je at folk æ spent på å høre om 2.dag. Vi va så fine der vi gikk opp tråppa på Bygdahuset. Vi va pene og blide, men skratta litt for høgt og var litt frekke i kjeften mot  karan i billettluka. Festen gikk rolig for seg den, ihvertfall på naboborda. Flere ta oss va positivt overraska over at maten var betydelig oppgradert fra kokt karbonade tel gryterett. Den glei lett ned, og kom like lett oppatt.. Ellers var vi veldig høflige på en slik kveld, vi sa unnskyld ått folk før vi gikk hemmatt- litt for å væra på den sikre sida. Dæ æ ikke støtt vi huske så godt å vi har sagt, når kjeften går på sitt frakkeste. Dæ va derimot roligere 4.dag med juletrefest, og så stas at bygdas kjekke ungdommer fører tradisjonen videre.

Ja, vi  har 366 nye dager tel å gjøra oppatt det såmma, men målet i år og, æ å gjøra enda mer tå dæ som æ artig hårr dag. Så får dæ bli lettvinte middager,  litt for mye klæsvask og smolor på fjøla innimellom. Vi æ nå uansett heldige som ikke ser raketter og høre smell anna enn nyttårsaften, hvis dæ ikke æ tåka- slik som i går…

Godt Nyttår!

Vi æ blide og pene på 2.dagsfest