Kølle maur…

Hva skal vi finne på i dag? Et evig spørsmål i disse dager. Erna sier vi skal kjøpe oss noen nye brettspill og late som vi er på hytta. Nå er det vel slik for flere at det har vi gjort en god stund allerede. Vi har spilt Uno, Yatzy og Idiot til husfreden har vært på bristepunktet. Til og med puslespillet på 1000 brikker er ferdig lagt. Nei, Erna-nå får du være kreativ og foreslå noe mer.
Vi trenger ikke å late som vi er på hytta, vi som bor i Saksumdal. Med grønne skoger og frisk luft, har vi det som plommen i egget i disse dager. Så Erna, her kommer noen tips fra hvordan vi i bygda på vestsida får tiden til å gå.
Tips nr 1. Vi går tur
Når stueveggen kommer imot en, og lufta blir for tett, da finner vi joggeskoa og vindjakka og går. Med lette steg legger vi i vei, kanskje går turen helt over kjølen før vi snur. Er vi virkelig i siget, går vi ratt til byen. Bratte bakker opp igjen setter fart på blodpumpa og humøret, nok til at husfreden igjen senker seg til kvelds. Hvis det er kjedelig å gå på tørr asfalt, er det mulig å gå i skiløypa. Det viser seg at det er lov nå på slutten av sesongen.
Tips nr 2. Sitte ved kjøkkenbordet og se på småfuglene.
Kjøttmeisen og Blåmeisen er i sving om dagen. Synger høyt tidlig om morgenen og har det travelt med å bygge reir. Her om dagen fikk de også selskap av Svarttrosten og Hakkespetten. Fasinerende å følge med på fuglene, trenger ikke fjernsyn å se på hvis en har fuglebrett.
Tips nr 3. Kølle maur
Kølle maur er en urgammel aktivitet som den yngre generasjon ikke har noe forhold til. I solhellinga har maurtuer våknet til liv, så hvis du har tålmodighet og er kjapp i reaksjonen, så kan du prøve deg på litt maurkølling.
Tips nr. 4 Finne nåla i høystakken
Dette kan bli ekstra tidkrevende, siden det er mye rundballer og lite høystakker. Sett av god tid til denne aktiviteten, og er du tarrin nok skal du se at nåla dukker opp til slutt.
Tips nr. 5 Kos med gåsunger
Finn deg noen kvister med gåsunger og stryk dem mot kinnet, eller andre plasser om du vil. Kjenn de lodne små knoppene mot huden, men ikke bli alt for ivrig hvis du er allergisk. Sørg iallefall å ta deg en tablett i forkant.
Håper dette kan være til hjelp både for Erna og andre som i tiden framover må spille spill og late som de er på hytta.

5 kommentarer
    1. Kølle maur? 😂 Den aktiviteten trenger litt nærmere forklaring!
      Takk for hyppige oppdateringer og herlig lesing i disse tider!

    2. Takk for gode ideer og tips, som overgår Erna en høy gang. Hadde Erna bare foreslått å kølle maur… 😜🤣 Selv noen Saksumdalsfruer trenger forklaring, ja 🙈

    3. Kølle Maur æ en aktivitet førr Saksomsdøler eller andre spesielt interesserte 🤭
      Dreiv mye mæ dæ ved ei diger maurtue i skoga der huset åt Engevold står nå..🤣
      Hugse du dæ Knut Nordengen 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg