Saksumdalsfruer blir midtsidepiker..

Det ligger ikke i vår natur å stå der å geite oss til. Smile med tenna , legge huggu på skakke og stire rett inni linsa uten å blunke. Vi skal være naturlige og nedpå..Det er sannelig ikke så lett, når nordavinden blæs gjennom blusa. Vi er ikke akkurat noen fotomodeller heller, til tross for at vi har blitt avbildet i Sax et par ganger.

Nå er det alvor, ei snerten dame med rød leppestift er kommet hit til Saksumdal fra Oslo for å ta bilder av ekte bygdekvinner.
I naturskjønne omgivelser smiler vi tappert, og lurer på om vi er pene nok eller tynne nok for dette her. Tenk at vi skal på trykk, i et av norges ukeblad for damer i sin beste alder..Mantraet om å være bra nok som vi er, det er med ett glemt i alt oppstyret. Panneluggen er plutselig for flat, buksa for stram og bilringen for tydelig under jakka. Vi gir alt, det er dette vi har å by på.

En trivelig journalist stiller oss spørsmål, og vi snakker velvillig om bygdeliv og fordommer, ispedd personlige opplevelser av å vokse opp på bygda. Latteren sitter løst, om det skyldes nerver eller bobler er ikke godt å si. Vi prøver å vise oss fra godsida, blide og joviale. Skautet er på, vi har til og med et par strigla gamper på tunet for å få til skikkelig bonderomantikk.

Vi snakker om bygdedyr og festligheter, og slenger med leppa om det meste. Etter bildene er tatt og intervjuet er over, kommer bondeangeren. Hva er det vi driver med? Tenk om vi blir framstilt som noen bondeknøler? Var vi litt for krasse i kommentarene, hva om vi tråkker noen på tærne?? Et øyeblikk er vi samstemte på at nå har vi driti oss skikkelig ut. Dette prosjektet her holder på å gå over styr. Nei, dette orker jeg bare ikke å være med på lenger- klar tale fra hu som sitter på enden av bordet.

Først kom lokalavisa, så ble det radio og nå dette. Folk fra Oslo som vil skrive om noen sjølutnevnte influencere fra Saksumdal- det er helt fantastisk! Etter å ha fått påsjenk med bobler, roer stemningen seg. Det er sikkert ikke så mange som gidder å bry seg uansett. ( Vel, vi kan nå ihverfall ta vare på bildene og ukebladet, og vise det fram til barnebarna når den tid kjem..)

Saksumdalsfruer har som mål å skape god stemning på bygda- få litt glamour inn i hverdagen. Det fikk vi sannelig til, med et pressekorps på slep. Hvem hadde trodd det for et halvt år siden, da vi satt og var store i kjeften etter noen glass med vin??

Ikke rart en av fruene har anlagt jacuzzi i hagen, det tar helt av. Kanskje er det skjult opptrening til neste prosjekt- Paradise hotel? Hvis de setter opp aldersgrensa vel og merke..

Artikkelen om Saksumdalsfruer kommer i KK i løpet av sommeren. Vær trygg på at vi gir beskjed når den er ute!

3 kommentarer
    1. Så sjuukt artig! 😀
      Og btw, sånne radioprogram og innlegg annonseres på forhånd så det går ann å få det med seg da 😅 KK skal definitivt kjøpes for første gang!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg