Skåpmus

Det er fyst i vikua, og frua slit med abstinenser etter helga. Hu ruske i kjøkkenskapet, endevender knekkebrødpakker og makaroniasker uten å finne så mye som et kamferdrops. Hu ransaker videre nedover i skuffene, blar igjennom suppepåsar og buljongterninger. Rart det ikke kunne gått an å ha så mye som ei lita konjakkule? Det er ittno søtt å finne noen stand.
Nå skal det nevnes at frua har et solid lager med Dronnongsjokolade i bakstskuffen, men den må få bli urørt så ikke unga får nyss i gjømmestellet. Hun får liste seg innpå boden og sjå om det kanskje ligg att noe gamle julekaker..Dessa brone pinnan er gode når døm har fått liggi ei stund. Perlesukkeret blir hardt som stein, og kaka blir seig- ja nesten som karamell. Hu løfter forhåpningsfull på en kakeboks, men lyden av smuler som rasler i botten er ikke til å ta feil av. Nei, her har det vori godtesjuke folk før.
En rosinask står halvåpen. Frua stikk handa nedi. Rosinan har klistra seg sammen til en kladd midt nedi asken. Frua får lirka laus et par som hu sluker rått. Detta var omtrent som å eta heggebær, tenke frua i det all spyttet i kjeften går med for å få fordøyd dessa tørre rosinan.

Mandler, det må være tingen. For mandler kan stagge søthunger- ihvertfall som krokan. Krokanrull, dæ er godt det! Frua lukker auga og ser for seg den raude rullen med sjokolade blanda med krokan i det hu setter tenna i en harsk mandel. Spørs om dessa ligg att fra fjorårets kransekakebakst, for denna smakte ikke godt. Kunne gått ei plombe og, så hard som denna var.

I ukeblad har frua lest at frukt er en fin erstatning til godteri. Et triks er å putte druer i fryseren, ja det blir nesten som smågodt det. Surt og kaldt på en gong. Akkurat nå vil frua ha noe søtt, som smelte på tunga. Ingenting kan erstatte sjokolade uansett.

Sjokoladepulver det er tingen, både å møvle,og å blande ut med litt mjølk i en kopp. Så kan en eta med teskje, det samma med melis. Det er bare det at hvis en skal laga seg melis, så har det lett for å bli en alvorlig porsjon.For hvis en ikke er djup konsentrert når en har i vatn, blir det for tynt og plutselig har det gått en halvkilo før konsistensen er riktig.

I kampens hete har frua tatt seg en næva med puff, men jakten på gjenglømt godteri fortsetter. Oppi krydderskapet over komfyren dukker det opp noe bak pepperbøsser og sukkerkulør. Pent stablet bak en ask med te ligger det 4 mariekjeks og en smultring. Smulteringen er mjuk, så den er nok kjøpt på butikken for ikke så lenge sida. Jasså, det er derfor fruemannen driv oppi krydderskapet på kveldstid tenker frua..

Etter å ha romstert lenge nok, så er det bare å krype til korset. Det er ikke noe anna å gjøre enn å finne fram ei diger spiseskje, lirke opp lokket til nugattiboksen og la det stå tel.

PS! Husk å ta ei runde med tannkosten etterpå, så ikke ungan kjenner lufta når døm får nattaklem..

 

2 kommentarer
  1. Din beskrivelse er akkurat slik jeg hadde det på 80-tallet da jeg et år bodde i saksumdal uten bil og med to bleieunger, nedlagt butikk, og dårlig bussforbindelse. Bytur ble det bare da vi skulle på barnekontroll. Jeg lagde sjokoladekrem og spiste med skje da sukkerhungeren var på sitt verste.😜

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg