2608

2608 er postnummeret, hvis du lurer på hvor vi holder til. Hvis du legger inn Saksumdalsveien på Google maps så finner du garanter fram, i hvertfall der det er mobildekning. Grunnen til tittelen er at postnummeret er et synlig bevis på at vi tilhører allmenheten i Lillehammer kommune. 

Her om dagen måtte vi slå i bordet med postnummeret til en av byens nyoppstartede nettavis. Jovialt skrev de at de ønsket tips til freshe nyheter, og en av fruene var kjapt på. Svaret vi fikk var avskjed på grått papir. Vi var ikke i dekningsområdet. De skulle ha fokus på sentrum, altså gågata. Ja, der skjer det mye spennende midt i uka..

Flaks for oss er at vi har Sax, bygdas svar på Se og Hør. Rett som det er, kommer det kulørte bilder av overfylte søppelkasser, resultater fra skirenn, eller den heldige vinneren av fruktkorga. Til og med et kongelig bryllup blir grundig dekket. Avisa er tettpakket av stoff fra lag og foreninger. Alt du trenger å vite finner du i Sax, og i hvert nummer kan du lese om gamledager. Nye saksumdøler får kunnskap om kraftkarer og kvinner som brøytet vegen før oss. Dette er identitetsbygging på sitt beste.

Det finnes ikke et arrangement som går redaktøren hus forbi. Ingen sak er for liten. Tenker sentrumsavisa bør løfte blikket over åsen og få litt opplæring. Sax har også nettutgave, men ingenting slår det å sette seg i godstolen og bla seg gjennom ei avis som treffer leserne i hjertet hver gang.  Nei, sånt no’ hakke dem i by’n!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg