4 ting du kan gjøre på en regnværsdag..

I kjent bloggerstil kommer det her noen unyttige tips på hva du kan gjøre på en regnværsdag. Regnværsdager er kjeie greier, og siden denne sommeren har vært velsignet med mange er det snart ikke mer å finne på innendørs. Det er måte på hvor mange ganger for dagen man skal bruke tida på å tørke over kjøkkenbenken eller sope smuler rundt brødfjøla. Eller koste grus i gangen, for den del. Så hvis du sitter rett opp og ned på en kjøkkenstol og stire utti været uten å ha någgå fornuftig å gjøre, så kanskje du blir inspirert av dagens tips..

Å stire ut glaset er også en aktivitet som går tida til å gå

1. Vatne blommer. Det er alltid noen blommer rundt omkring i vinduskarmen som er tørre. Kanskje må du knipse ta noen visne blader og plukke ta det som er avblomstra. Er du riktig i siget, kan du potte om kaktusen. Helst uten å bruke hansker, for da kan du bruke resten av eftan til å pirke ut pigger og torner, så da går nå den kvelden..

2. Les i gardsboka. Finn fram gardsboka og les målrettet gjennom alle gardene i Fåberg, Gausdal og andre nærliggende områder. Følg gjerne slektslinjer 100 år tilbake og det vil åpenbare seg et virvarr av tråder. Ingen tvserie kan måle seg med arbeidet det er å skaffe seg en oversikt over forfedres intime relasjoner med formødrene. Det er duket for dramatikk, så ha penn og papir i nærheten for å holde orden på handlingen. Men for all del ikke begynn å surre innpå Digitalarkivet, for da blir du der sittan..Gardsboka er et godt alternativ til Hotel Cæsar og Falcon Crest. Jeg skal love deg at både eftan og kvelden går før du får stilt nysgjerrigheta.

Glemt Netflix- vil du ha drama og intriger les i gardsboka

3. Rydd i gamle kvitteringer. Utrolig mange kvitteringer det blir i løpet av et år. Mange av oss har arkiv med kvitteringer fra flere år tilbake, som sikkerhet hvis det skulle bli noe tull. Er du av typen som liker å bruke hullmaskin og sette de inn i en perm, kan du eventuelt ordne de i alfabetisk rekkefølge eller sortere etter dato og årstall. Hvis du som andre, har et avansert løsbladsystem, kan du bruke eftan på å få det inn i perm-eller det som bedre er, kaste de i ovnen og tenne opp. Varmt blir det også, hvis du kaster inn på ei vedski i tillegg.

4. Ring ått noen du veit er glad i å prate i telefonen. Dette tipset er virker hver gang. Start samtala med å prate om været, middagsmat, leie unger, tråe karer og at det hadde vært artig med en fest att snart. Når det så er gjort, gå videre til utenriksnyhetene -slarv fra fjern og nær. Er det dårlig med slarv, kan man ta opp igjen episoder fra tidligere og gå igjennom de engang til, for det kan jo hende det har dukket opp nye opplysninger siden sist. Så er vi over på avslutningen av samtala, og utifra nevnte punkter har vi nok nå passert timen.. Erfaringsmessig tar det ei stund å få lagt på røret, for plutselig dukker det opp både det ene og det andre vi glømte å si i stad.  Et sikkert tegn på at samtala har vart lenge nok er hvis øret begynner å bli varmt og flere familemedlemmer til stadighet prøver å komme igjennom.

Hvis du enda ikke vet hva du skal finne på, kan du lese igjennom alle innleggene på bloggen eller komme med egne forslag i kommentarfeltet.  Så får vi håpe at Hundedagene snart er over, og at det stemmer at vi i år går ut med sol..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg