Å ligge lavt…

Vi som har hatt unger på Saksheim skole vet godt hva bokstavene FAU står for. Flere av oss har hatt  perioder som både leder, formann og sekretær.  Disse vervene sikret oss også automatisk plass i 17.mai -komité, og god arrangementerfaring både sommer og vinter. Flere av oss har fått master i kaffekoking og fagbrev på dampoppvaskemaskin etter disse årene.     I tillegg har rektors telefonnummer vært lagret som favoritt på samtlige mobiler i bygda.

I 2016 ble Saksheim skole nedlagt og vi  som hadde sittet i styre og stell bestemte  oss for at på ny skole, der skulle vi ligge lavt. Vi skulle ikke koke en kaffekopp, ikke vaske opp ei skål. Fire av oss mødrene hadde unger i samme klasse, og på første foreldremøte smøg vi oss inn, i håp om å gå i ett med inventaret. Møtet startet og vi vekslet blikk, tvinnet tommeltotter og kloret oss fast til stolen. Det holdt i et kvarter. Enden på visa ble at Saksumdølene fikk en representant inn i FAU, og tok ansvar for sommeravslutningen på trinnet alene.

Saksumdølene har infiltrert på ny skole, både i FAU, som klassekontakter og havnet i trafikksikkerhetsutvalg. Rektors nummer er fortsatt flittig i bruk. Det gir en trygghet og se kjensfolk i sving under arrangementer. Saksumsdølene blir ivaretatt. Når vi hører kjente stemmer over høytalere under loddtrekningen 17.mai, vet vi at det går riktig for seg. Det er stor sjans for at våre unger får litt ekstra saft i koppen også….

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg