Kjerringpress

Instagram får mye av skylda for at unge jenter sliter med sjølbildet. Freske ungjenter sammenligne seg med andre og finner fort ut at en er både stygg og feit. Ja, det er ikke noe hemmelighet at vi kjenne på det såmmå sjøl om vi æ vaksne. Det går ikke en dag uten at det popper opp lekre damer i trång tights og langt hår. Der er ikke så vanskelig å sjå bra ut i ungdommen, ja det har vi da alle gjort. Der er verre når en har passert kjerringgrensa. Ikke tru det er noe mindre press på å væra kjerring, det er bare lite snakka om.

For det fyste må du kunne strikke. Du må kunne både rett og vrang, knapphøl og flettestrikk. Du må ha kunnskap om rundpinne og vrangbord, og sjølvsagt må du strikke i stuttrest ull i naturlige gråfarger. Alle kjerringer har garnnøster i forskjellige bruntoner, og kanskje noe sennepsgult og lilla. Det blir nå messom så pent attått grått, ja, bron bol med lilla lus æ pent. Har du passert kjerringalderen og ikke kan strikke, ja da blir du møtt med skepsis. Hva gjør du mens du ser på tvn, da? Fingerhekling og tvinna tråd er ikke mye å skryte tå hvis du ska væra skikkelig kjerring.

Hvis du æ ordentlig kjerring, kaste du ikke bort mye peeng på ferdigmat. Nei slik feit kioskmat er bære for døm som ikke ha bestått husmorskula. Du må nå for all del ikke si at du et servere pølse og kjøppizza, for det æ nå ittno å servere ått arbesfolk! Maten må lages fra botten tå, helst over flere dager. Så neste gong du skal servere mat bør du sjå oppatt noen gamle episoder tå Fjernsynskjøkkenet og laga gjeddekaker.

Det æ bære tull å kjøpe seg nye klær hårt år. For det er faktisk ikke så mange plagg en treng slik I det daglige. Har du ei pen bukse, en stakk og ei bluse har du det som trengs for å lykkes i selskapslivet. Ei god allværsjakke gjør susen, den kan brukes til alle anledninger. Hvis du føler på skammen når du får pakker i posten, bør du tenke deg om neste gong du får lyst på noe nytt. Som kjerring er det helt unødvendig med ny bluse nå att.

Kjerringer er ikke nådige med hverandre når døm herje på Instagram med bilder av blomsterbuketter på spisestuggubordet, bilder tå kaffekopper og strikketøy- for ikke å snakke om sjølveste kjerringmotivet: frokostbordet. Vi som et frokost ved fjøla også i helga, føler på presset med nystekte proteinrundstøkker og egg, talglys og kvit duk.

Så har du kjerringan som bære går tur, som tæk bilde tå joggesko i solnedgang, steiner og blommer, fjelltopper og skilt. Døm æ de frakkeste!  Vi lure nå på åssen det ser ut heme ått døm? Når en flyg etter veigen støtt, blir det ikke mye tid tel å stryke duker ell pusse vinduer. Tenk på det neste gong du æ borte, åssen vinduene ser ut. Reine kjøkkenglas er fasiten på flink kjerring.

Så ikke veit vi åssen press som æ verst. Kanskje en likså godt skulle logge seg tå? For dæ æ det letteste tå alt, hadde det ikke vori for at det æ morosamt å følgje mæ litt, så vi har noe å prate om neste gong vi  treffes..

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg