Mye fælt i væln

Verden ruller videre, og konklusjonen er at det meste var bedre før. Nyheter om alt elende uti verden tvinger seg på. En kjapp sveip innom internettet er nok til å kjenne mistro og bekymring feste taket i nakkeskinnet.

Siste måneden har vi lest om ukjente virus som stadig  kommer  nærmere kommunegrensa. Ser ut til at hverken hostesaft eller varme grøtomslag hjelper mot denne styggdommen. Folk må slutte å ete flaggermus, det er helt sikkert. Nei, det var bedre før da man kunne dra på seg en lett magesyke etter ei runde med for mye kål.

Trusselbildet endrer seg stadig. Vi skal trues og skremmes til å holde oss hjemme. Vi må se oss over skuldra hvor hen vi går, folk i Saksumdal har til og med begynt å låse døra. Nei, det var bedre før. Ting fikk stå i fred og kun kjennsfolk gikk etter veien. Nå er fremmede folk og biler stadig å se, til stor interesse for oss innfødte. Vi er skeptiske til det motsatte er bevist.

Heldigvis finnes det håp. Årets lengste måned er på hell. Nylig kom en ny forskningsrapport om klima, oppløftende nyheter for oss i dalen. Kumøkk viser seg å ha stor effekt som karbonfanger. Det betyr at lufta i Saksumdal blir fri for forurensning om noen måneder når naboen setter opp møkkjellerdøra.

Inntil videre holder vi oss ved husene slik som før.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg