Pratsjuk

Denna kinasjuken klenger seg på..Rett nedi skråningen nedafor oss, altså nedpå Vingnes har den satt seg. Skremmende nær er den, så nå har vi planen klar. Vi sperrer vegen ved Pålstuen for inn og utreise. Det samme gjelder ved ferista i Døsvegen og nederst i dalen ved kommunegrensa mot Gøss. Vi tar ingen sjanser.

Lillehammer er en farlig plass for tida, det blinker rødt! Det er tryggest på innsida av ferista. Nå skal det nevnes at det har vært tilfeller av kinasjuken i Saksumdal også, men det var i våres. Det ordnet seg greit og smitta ble isolert og bekjempet..

Vi stoler ikke på andre folk( les byfolk) tar smitta på alvor. Og i hvertfall ikke nå som den ene etter den andre må sitte inne. Folk klenger seg innpå på trange busser, og på butikker. Flaks for at det er god plass på bussen over kjølen, hvis du er såpass heldig at det er satt opp buss. Billaus på bygda kan bety et være-eller- ikke være i yrkeslivet når bussen følger skoleruta. Spesielt når det regne og blæs, er det kjett å gå beinvegen om Pålstuen for å komme seg på noe som kan ligne kollektivtransport.

Forrige ukes vær fikk vi mye oppmerksomhet på, det skal vi ikke rippe opp att i! Men det føles som at datamaskina og internettet også har fått virus og pustevansker av tordenværet. Det hjelp ikke med paracet på hverken frue eller data- begge to er like frustrert! For uten kontakt med omverdenen gjennom internettet, er det en utfordring å være bygdeinfluencer, og jaggu klikka ikke snapchat’n og..Forsette greier! Heldigvis er vi passe tålmodige og overlever både torden, tekniske problemer, bilmangel og virus. Vi er det dem kaller motstandsdyktige, og vi vet å ordne oss sjøl.

Det er betryggende å se at vi i Saksumdal tar vi smittevernet på alvor.
Regelen om avstand følges, ihvertfall blant mannfolka. Døm prates helst på telefonen sittende i hver sin traktor.
Om ikke det er tilfellet, så prates det gjennom bilruta. Med ei lita glippe på ruta, kan tørrpraten gå helt uten smittefare. Utfordringen kommer når snusen skal byttes, og kjeften renskes for spytt og slagg. Kunsten er å bøye seg litt fram og spytte samlet.

En annen måte å holde avstand på er å stå på hvert sitt jorde og hoie ått innan. Da er det viktig å snakke rolig og passe på at vindretningen står slik at budskapet kjem fram til mottakeren uten for mye hæ…

For sjøl om en hilser på folk i bilen, er det trivelig å prates. Det er noe eget å få tid til å diskuterer i fred og ro uten å bli fortyrra av kjerringer og unger. Spesielt hvis det er nybygg på gang, eller kanskje noe nytt utstyr som dure. Kveldsmaten blir kald og unga trøtte innen han far er ferdig med å dele store og små tanker med naboen. Det skal mer til en et virus for å stoppe orda som renn ut. Nei,  ingen smittevernstiltak ser ut til å virke når han far sjøl æ pratsjuk..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg