Prest, prost, enkemann, gardgutt

Det nærmer seg St.Hans. Naturen er på det grønneste nå, til og med markjordbæra begynner å bli moden i grøftekantene  langs Saksumdalsveien. Markblomster står i flor, enn så lenge før kantslåtten kjem. Hundekjeks og Skogstorknebb, Smørblomst og Kløver. Ja, til og med Prestekragen.

I forrige innlegg skrev vi om ungkarer og den vanskelige jakten på en livsledsager, et innlegg som tydeligvis vekket engasjement hos begge kjønn. Derfor tenkte vi å slenge et gammelt triks på bordet, som kan gi en god pekepinn på hvem som kan bli den fremtidige store kjærligheten. Vel og merke hvis du er på leiting. Ikke det at vi skal prakke på folk kjærest, men det hadde vori trivelig med litt flere unger i 17.mai toget, for ikke å glømme på juletrefesten.De siste åra har vi vorti lange i arma for å rekke rundt treet på Bygdahuset.

Det blir 17.mai tog med folk neste år, det er helt sikkert. Så om noen sett smørblommen under hokoa og spør om du lik smør bør du følge nøye med. Loff og smør har en bivirkning, og det er trang bunad. Varme, lyse sommerkvelder gjør at vi nyter tilværelsen litt ekstra. Ikke bære med loff og smør, men også andre ting som legg seg på sidebeina. Spådommen fra Smørblomsten er vitenskapelig bevist gjennom flere generasjoner, den kjem du ikke unna.

Tilbake kjærlighetstips og blomster.
Du veit, vi som har tråkket våre sandaler i grøftekanter og blomsterenger kan floraboka utenatt. Vi har spurt Prestekragen om råd. Elsker – elsker ikke? Det hendte seg den ikke ga oss det svaret vi var ute etter, så vi måtte starte på nytt. Prest, prost, enkemann ell gardgutt? Vi ville helst at det vart gardgutt, ingen av oss ville gifte seg med presten..

Den regla bør kanskje moderniseres litt, så den passer inn i nåtida. Ja, sjøl i Saksumdal har tida gått framover. Så hvis du er jente kan du kanskje si: Entreprenør, regnemaskinsjåfør, bonde eller bygutt. Det er messom manko på gardgutter..

Er du gutt kan du si: Sjukepleier, lærer, odelsjente ell blogger. Havner du på odelsjente bør du prøve på nytt, ihvertfall hvis du har gard sjøl. Kombinasjonen blogger og gardkjerring derimot, kan gå.

I gamledager, mens vi var unge og overtroiske, plukka vi sju slag markblomster og la under puta. Da skulle vi drømme om hvem vi skulle gifte oss med. Med Engsmelle og stemor under puta, var det ikke så lett å sova. Sjøl om vi kneip att auga det hardeste vi kunne, hjalp det ikke. Tenk om det gikk troll i ord, og så kjett hvis den du minst likte dukket opp i drømmen..

Klart har du trua, er det verdt et forsøk. Vær nøye med hvilke blomster du tar med deg inn i senga. Ballblom bør du unngå, for ofte sitt det en maur inni blomsten. Kjett når det begynner å kile under dyna og du finner ut at det bare er maur. Det samme gjelder løvetann. Løvetannsaft setter flekker på putevar og laken, og kan fort tolkes som noe annet..

Til dere som er interessert i å prøve ut denne metoden,  men som ikke har kunnskap om botanikk – ei heller ingen interesse av å bli observert ute på ei blomstereng – ta kontakt.  Vi leverer 7 ulike blomster pent bundet sammen,  på døra St.hans kvelden. Utover det fraskriver vi oss alt ansvar..

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Herlig!
   I mi tid i Saksumdalen, for snart hundre år sea, sa vi : “Prest, prost, enkemann, fattigmann, ungkar, stakkar”. Fattigmannen og stakkaren va re ingen som ville ha!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg