Rett hemmat

Før i tida, var det butikk i Saksumdal. Hvis du hadde manko på melk og poteter, kunne du svinge deg en tur nedom Svilosen. Der var det flust av varer, og vi som var barn på 80-tallet husker spesielt godt døla-is disken og den lille hylla bakerst i kroken med leker. Tidene har forandret seg, og kanskje til det bedre. Nå kan Saksumdøler handle melk og brød på nett og få varene levert rett hemmat. 

Fruene har kastet seg på trenden. Ukas handling blir gjort i godstolen mens lett underholdning på fjernsynet surrer i bakgrunnen. Handleturen går rolig for seg, uten ungemas og surmuling fra den mannlige delen av husholdningen. Til og med tomgodset tar de med seg, til fruenes begeistring. 

Den som ikke er så begeistret er sjåføren av varebilen. Han må skli seg ned kronglete gårdsveier og spinne seg rundt på trange gårdsplasser. Til tross for at han blir møtt av sprudlende fruer, klarer han å lire av seg kommentaren: ” Går det virkelig an å bo oppi her?” Det blir nok ikke siste turen, og som alle vet, veien virker kortere når man har kjørt den noen turer..

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg