Trendy med støvler og skaut

Mens byfolka så smått har begynt å gå i småsko og sandaler, går vi fortsatt i støvler. Ulltrøya er fortsatt på, og eneste som dug enda er vindjakke og skaut.

Frua har vori i veigen å kjøpt seg nytt sammarsskaut, i kvitt glatt stoff med pene blommer på. I håp om at det nå går mot varmere dager. Når frua kjøper seg skaut er det viktig at det passer til både hårdags og fest, til stakk og til turbukse- det må ha et bredt bruksområde.

Her før helga kunne vi lese i ei landsdekkende avis at nå er det på moten med skaut og sjal, ja til og med sjølveste frua borti England har skautet på når hu er ute på tur. Godt knytt under hokoa, slik at krøllene i håret er godt beskytta mot vær og vind. Det bles nok like mye borti engelske hager som oppå Kvalshøgda, for det er ikke store forskjeller på turantrekket heller. Annet enn at Dronninga har ullstakk og ikke tights. Eller tæææts som vi si..

Det er litt som med oss som med Dronninga. Vi er ikke såå fryktelig opptatt av trender, vi høll på med vårt uansett. Vi driv med det samme. Trakke rundt på gamle stier, for eksempel er en kjær hobby. Oppover steinete råk, over blaute myrer og rundt krokete trær. Ser på utsikten og tenker vi bor fint til, her på toppen med skogen tett rundt oss.

Nå som sauen er slept ut, får vi ofte følje på tur. Vi har sett på fjernsynet at kjente bloggere betaler pæeng for å gå tur med alpakka. Det er svær Instagrammat. Skikkelig stas å må betale for å komme seg ut på landet og leie rundt på ulldotter som spytte. Vi riste på huggu og glise, lar sauen få gå fritt videre mens vi veksler noen velvalgte ord. Er vi heldige får vi kanskje klappe.

Men, ja vi skulle hatt litt varme så det hadde tørka opp litt oppi gamleveigen. På tampen av mai ligger snøen fortsatt nedi strandkanten i Kinnshaugen. Vi husker tilbake til 2018 hvor vi bada i starten av juni, og det var sydenstemning hele sommeren. Vi kunne gå i sandaler oppi gamleveigen til og med, lykkelige uvitende om at høggormen ikke er redd for maur. For vi har trudd på det i alle år, at der det er mye maur er det lite høggorm.  Vi leste det i avisa, at det faktisk ikke stemte. Badeturer i Kinnshaugen i sandaler blir ikke det samme etter dette.

Så i sommår blir det støvler og skaut uansett aktivitet og temperatur- vi tar ingen sjanser. Inntil videre kan vi la badedrakta ligge, for med en halvmeter med snø innått vatnet er det ikke så fristende. For vi har ikke tenkt å slå oss på isbadetrenden. Det er det altfor mange andre som driv med.Vi holder oss til gamp og bikkjer, tar en rusletur rundt på eiendommen med støvler og skaut slik som frua borti England. Vi har veska i umiddelbar nærhet i tilfelle det svinge innom en loddselger.

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg